Internationaal Toptalent verankeren in Vlaanderen

In onze kenniseconomie worden vacatures steeds moeilijker ingevuld. Om de tekorten aan te vullen zal Vlaanderen ook internationaal toptalent dienen aan te trekken en verankeren. Door de wereldwijde focus op een kenniseconomie is er echter sprake van internationale competitie voor hoogopgeleide kenniswerkers.

Op 5/12 organiseert VARIO een event n.a.v. de officiële overhandiging van zijn 1ste advies aan minister Muyters. Dit advies bevat een Vlaamse strategie om internationaal toptalent naar Vlaanderen aan te trekken en te verankeren.

De focus ligt enerzijds op de internationale studenten en onderzoekers in onze kennisinstellingen. Anderzijds zoomt het advies in op hoe we internationaal toptalent naar onze bedrijven kunnen aantrekken. Want door in Vlaanderen de juiste dingen te doen, kunnen we de bril veranderen waarmee deze toppers naar onze regio kijken.

Op 5/12 laat VARIO een aantal prominente Vlaamse stakeholders scherpstellen op het thema in een paneldebat. Dhr. John Porter, de Australisch-Amerikaanse CEO van Telenet, zal vervolgens zijn perspectief als ervaringsdeskundige toelichten in een boeiende keynote.

Het advies heeft ook oog voor best practices uit het buitenland. Daarom is VARIO verheugd u een tweede topspreker te kunnen voorstellen. De heer Thierry Vanlancker, de Belgische CEO van de Nederlandse multinational AkzoNobel, is de geknipte persoon om de Vlaamse troeven te contrasteren met die van onze noorderburen.

Programma van de dag

15u-15u45 Verwelkoming Danielle Raspoet, directeur VARIO
Presentatie advies Lieven Danneels, voorzitter VARIO
Officiële overhandiging advies en ontvangstspeech Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie & Sport Philippe Muyters
15u45-17u Panelgesprek Françoise Chombar (CEO Melexis en voorzitter STEM-platform), Tomas Legrand (algemeen directeur Arteveldehogeschool), Luc Sels (rector KU Leuven), Luc Van den hove (CEO imec), Rik Van de Walle (rector UGent), Herman Van Goethem (rector UAntwerpen)
17u-18u Keynotes John Porter (CEO Telenet)
Thierry Vanlancker (CEO AkzoNobel)
Vanaf 18u Netwerkmoment en walking dinner