VARIO-colloquium 2019

19 December - KVS

VARIO-colloquium 2019

Fileleed, groeiende noden in de gezondheidszorg, klimaatverandering, … Wetenschap en innovatie zijn voor deze en veel andere complexe problemen belangrijke sleutels tot de oplossing. Hun grote troef is dat ze tegelijk toelaten onze economische competitiviteit en welvaart te vergroten.

Wat kan de overheid doen om dat enorme potentieel ook optimaal te benutten en van Vlaanderen een wereldwijde koploper te maken? Met zijn zomercampagne “9 ministers van innovatie” gaf VARIO de nieuwe Vlaamse Regering alvast een belangrijke boodschap mee: werk meer samen over beleidsdomeinen heen.

Wat is nog meer nodig voor de toekomst? Kom het te weten op het jaarlijkse VARIO-colloquium. Prominente denkers, bedrijfsleiders, wetenschappers en ondernemers delen hun visie en ervaringen.

 

WANNEER
19 december 2019

WAAR
KVS − Lakensestraat 146 − 1000 Brussel (Bereikbaarheid?)

TIMING
15-18h met aansluitend netwerkreceptie

 

PROGRAMMA

14u30: ontvangst

15u00: colloquium

Inleiding door Danielle Raspoet, directeur VARIO

Videoboodschap minister van Innovatie Hilde Crevits

Keynote: prof. Robert Burgelman, Edmund W. Littlefield Professor of Management, Graduate School of Business, Stanford University

Cases: Filip Geuens, CEO XenomatiX (mobiliteit); prof. Wout Boerjan, VIB-UGent Center for Plant Systems Biology (klimaat); Jan Van Dierdonck, Manager 'Sustainable Resources', Research & Expertise, UCLL (milieu en gezondheid)

Keynote: Carl De Maré, ArcelorMittal Group CTO – Head of Technology Strategy

Discussie: prof. Ann Dooms, VUB Digital Mathematics; Johan Hanssens, Secretaris-generaal Departement EWI; Guy Tegenbos, journalist De Standaard

Slotwoord door Lieven Danneels, voorzitter VARIO

Moderator: Olivier Schalbroeck

18u00: netwerkreceptie

 

VERSLAG

Een verslag met daarin de voornaamste boodschappen van de sprekers en het publiek, maar ook foto’s, filmpjes, de presentaties van de keynote sprekers en het slotlied vind je hier.