VARIO werft aan

Junior Beleidsadviseur

VARIO werft aan

Heb je een passie voor onderzoek en innovatie en wil je mee je schouders eronder zetten om van Vlaanderen een top kennis- en innovatieregio te maken? Dan is deze vacature zeker iets voor jou!

Het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) werft voor de stafdienst van de Vlaamse Adviesraad voor Innoveren en Ondernemen (VARIO) een junior beleidsadviseur - adjunct van de directeur aan. Je werkt mee aan het Memorandum van VARIO voor de volgende Vlaamse Regering 2024-2029, waarin de raad zijn prioriteiten meegeeft voor het beleid inzake wetenschappelijk onderzoek, innovatie en ondernemerschap.

VARIO is samengesteld uit 10 topexperten uit de onderzoeks- en bedrijfswereld, die zetelen ten persoonlijke titel. Lieven Danneels, CEO Televic, is de voorzitter. VARIO vergadert maandelijks. Een permanente stafdienst ondersteunt VARIO en bereidt de adviezen inhoudelijk en organisatorisch voor.

De VARIO stafdienst is als onafhankelijke entiteit ingebed in het departement Economie, Wetenschap en Innovatie. De functie van junior beleidsadviseur (A1) situeert zich binnen deze stafdienst, die vandaag bestaat uit een team van 6 personen. Het werkterrein van VARIO is breed.

Van jou als junior beleidsadviseur wordt verwacht dat je inzetbaar bent op alle voor de VARIO relevante domeinen. Je zal hierin worden bijgestaan en gecoacht door een senior beleidsadviseur.

Standplaats is Brussel.

Is dit iets voor jou ? Solliciteer dan ten laatste tegen 23 januari 2022. De volledige functiebeschrijving en het selectiereglement vind je hieronder.