Ga verder naar de inhoud

Danielle Raspoet

Danielle Raspoet is sinds 1 januari 2017 werkzaam als directeur-secretaris van de VARIO. Voordien was zij algemeen secretaris van de VRWI (sinds 2010) en van zijn voorloper, de VRWB (sinds 2006).

Danielle behaalde in 1992 een doctoraat in de Wetenschappen, groep Scheikunde, aan het Laboratorium voor Microbiologie, Universiteit Gent. Als raadgever op het vlak van wetenschap en innovatie in diverse kabinetten en als senior researcher binnen de Vlaamse overheid bouwde zij een uitgebreide expertise op van de materie.

Danielle Raspoet is regeringscommissaris financiën in de Raad van Bestuur van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Zij was lid van de Raad van Bestuur van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) van 6 juli 2006 tot 31 december 2017, en is momenteel nog steeds lid van de Algemene Vergadering van VIB en dit sinds 6 juli 2006. Van maart 2015 tot april 2020 was ze lid van de Raad van Bestuur van de Vlaamse Landmaatschappij.

Adviezen en rapporten

Alle adviezen en rapporten bekijken

Advies 5: Vlaamse Be­leids­agen­da Ar­ti­fi­ci­ë­le In­tel­li­gen­tie

1 december 2018
Advies op eigen initiatief aan Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters bij de 'Vlaamse Beleidsagenda Artificiële Intelligentie'.