Ga verder naar de inhoud

Brouns neemt VARIO-aanbevelingen voor Vlaams EU-beleid ter harte

27.10.2023

Minister Brouns kan zich in grote lijnen scharen achter de acht aanbevelingen uit het onlangs gepubliceerde VARIO-advies ‘Optimaal wegen en inspelen op het onderzoeks-, innovatie- en industriebeleid van de EU’. Volgens Brouns worden deze aanbevelingen al ter harte genomen in het huidige beleid. In de beantwoording op vragen in het Vlaams Parlement lichtte Brouns diverse aanbevelingen toe. Zo benadrukt de minister dat Vlaanderen al bouwt aan een sterke positie binnen Europa. Brouns ziet nog wel kansen voor de Vlaamse bedrijven, die niet even sterk aanwezig zijn op het Europese niveau als de Vlaamse kennisinstellingen. “Qua ingediende projecten zitten we met bedrijven rond het Europese gemiddelde, terwijl we voor kennisinstellingen bovengemiddeld scoren.”

Gerelateerde adviezen

Advies 31: Optimaal wegen en inspelen op het on­der­zoeks-, innovatie- en in­du­strie­be­leid van de EU

27 september 2023
VARIO wil in dit advies aangeven hoe Vlaanderen het beste kan inspelen op het Europese beleid om er de meeste baten uit te halen. Hoe…

Hoor als eerste over nieuwe VARIO-adviezen en ander VARIO-nieuws

Abonneer je dan op de VARIO-nieuwsbrief. Je krijgt er wekelijks het jongste nieuws over wetenschap, innovatie en ondernemerschap, uit Vlaanderen, Europa en de wereld, bovenop.