Ga verder naar de inhoud

Brouns wil lat hoog houden na VARIO-advies ‘Beleidsmix tussen vrije en thematische steun’

09.06.2022

Minister Brouns reageert positief op de aanbevelingen van het VARIO-advies over ‘een juiste beleidsmix in Vlaanderen tussen de eerder traditionele bottom-up kanalen en de meer thematisch/missiegerichte aanpak’, blijkt uit de beantwoording van een vraag om uitleg in het parlement. Volgens hem wordt er al met de aanbevelingen aan de slag gegaan. Het parlement was kritisch over een aangetoonde daling voor vrije (bottom-up) ten opzichte van thematische (top-down) middelen voor O&O. Brouns liet weten dat de lat hoog gehouden moet worden. "Het onderzoek moet impact hebben, moet die maatschappelijke relevantie kunnen bevestigen", aldus Brouns, die aanvult kmo's daarbij te willen ondersteunen.

Verslag Vlaams Parlement

Gerelateerde adviezen

Advies 27: Visie op een goede be­leids­mix tussen vrije en the­ma­ti­sche steun voor O&O in Vlaan­de­ren

31 mei 2022
Met dit advies beantwoordt VARIO de vraag van viceminister-president Crevits naar “een juiste beleidsmix in Vlaanderen tussen de eerder…

Hoor als eerste over nieuwe VARIO-adviezen en ander VARIO-nieuws

Abonneer je dan op de VARIO-nieuwsbrief. Je krijgt er wekelijks het jongste nieuws over wetenschap, innovatie en ondernemerschap, uit Vlaanderen, Europa en de wereld, bovenop.