Ga verder naar de inhoud

ECOOM-studiedag rond intellectuele eigendom

23.06.2023

Afgelopen vrijdag 16 juni organiseerde de Flanders Business School een studienamiddag over intellectuele eigendom, op initiatief van en gemodereerd door decaan prof. Bart Van Looy. VARIO presenteerde er het VARIO-advies over het versterken van de technologiepositie van Vlaanderen met betrekking tot octrooien. Daarbij was aandacht voor inzichtelijk cijfermateriaal over de Vlaamse octrooien in een internationale vergelijking, voor de economische en technologische kwaliteit van onze octrooien en voor VARIO's oproep tot een Vlaams actieplan intellectuele eigendom voor kmo’s. VARIO-raadslid Koen Vanhalst (Europees en Belgisch Octrooigemachtigde; partner Declercq & Partners) en VARIO-directeur Danielle Raspoet maakten bovendien deel uit van het panel dat zich boog over de toegevoegde waarde van het beschermen van intellectuele eigendom en de beperkingen of valkuilen waar je rekening mee moet houden.

Gerelateerde adviezen

Advies 30: Ver­ster­ken van de Vlaamse tech­no­lo­gie­po­si­tie met be­trek­king tot octrooien

24 april 2023
Vlaanderen rangschikt top voor octrooiaanvragen door kennisinstellingen. De Vlaamse rangschikking voor bedrijfspatenten is ‘eerder…

Hoor als eerste over nieuwe VARIO-adviezen en ander VARIO-nieuws

Abonneer je dan op de VARIO-nieuwsbrief. Je krijgt er wekelijks het jongste nieuws over wetenschap, innovatie en ondernemerschap, uit Vlaanderen, Europa en de wereld, bovenop.