Ga verder naar de inhoud

Europese STI-councils te gast in Gent rond het thema ‘The strategic orientation towards ‘Europe’

23.11.2023

Op 16 en 17 november waren de Europese zusterraden van VARIO te gast in Gent voor de jaarlijkse herfst-meeting van de STI-councils (Science, Technology and Innovation councils). Op donderdag stond een bezoek aan het VIB op het programma. Jerôme van Biervliet, managing director, lichtte het VIB aan de buitenlandse gasten toe, waarna Saskia Lippens, Deputy Technology Director, de gasten rondleidde in de Bio-imaging Core. Op vrijdag was het tijd voor het eigenlijke werk met als thema ‘The strategic orientation towards ‘Europe’. Kurt Vandenberghe, Director-General - Directorate-General Climate Action, vertelde in een begeesterende keynote over de belangrijke rol van wetenschap en innovatie in de Europese Green Deal. Luc Van den hove, ceo Imec belichtte in zijn inspirerende ppt de werking en toekomstvisie van Imec en de belangrijke rol van de SOC in de Europese Chips Act. Vervolgens lichtten AWTI en VARIO hun respectievelijke adviezen rond Europa toe. De Nederlandse AWTI-voorzitter Eppo Bruins modereerde daarna een gesprek rond een mogelijke ‘bundeling van de krachten’ van de adviesraden op Europees niveau. Rond welke thema’s zou kunnen worden samengewerkt om een sterkere stem te laten horen en ook Europa sterker te laten staan in een competitieve wereld? Na de middag gaf elke raad een overzicht van hun recente adviezen en werkzaamheden.

Gerelateerde adviezen

Advies 31: Optimaal wegen en inspelen op het on­der­zoeks-, innovatie- en in­du­strie­be­leid van de EU

27 september 2023
VARIO wil in dit advies aangeven hoe Vlaanderen het beste kan inspelen op het Europese beleid om er de meeste baten uit te halen. Hoe…

Hoor als eerste over nieuwe VARIO-adviezen en ander VARIO-nieuws

Abonneer je dan op de VARIO-nieuwsbrief. Je krijgt er wekelijks het jongste nieuws over wetenschap, innovatie en ondernemerschap, uit Vlaanderen, Europa en de wereld, bovenop.