Ga verder naar de inhoud

Save-the-date: STUDIEDAG Keuzes voor een Vlaamse Bio-economie op 20 november

08.07.2024

VARIO is medeorganisator van deze studiedag over bio-economie in Vlaanderen op initiatief van de Minaraad, waaraan ook de SALV, het Departement EWI, Vlaanderen Circulair en Bio-Energieplatform ODE meewerken. Met het initiatief wil VARIO het belang van beleidsdomein-overschrijdende samenwerking benadrukken en ook in de praktijk brengen. Dat is zeker nodig voor de grote transformaties waar we als samenleving voorstaan, zoals aangegeven in VARIO-advies 35 over transformatiegericht innovatiebeleid.
De bio-economie omvat alle economische activiteiten die zich baseren op organisch materiaal of biologische processen. Het is een essentieel onderdeel van de duurzame circulaire Vlaamse economie, en kan een substantiƫle bijdrage leveren aan de vergroening van onze samenleving. Er zijn diverse keuzes mogelijk voor het verdere traject waarlangs de Vlaamse bio-economie zich kan ontwikkelen. Die nieuwe ontwikkelingen moeten zich inpassen in een regio met een grote druk op landbouwgrondgebruik, strakke restricties voor gebruik van meststoffen en water en hoge transportkosten. Dit alles is mogelijk, maar het vraagt een systeemvisie en inventiviteit voor het oplossen van lokale uitdagingen. De studiedag heeft plaats in het Groot Auditorium van het Belpaire gebouw (Simon Bolivarlaan 17, 1000 Brussel) op 20 november van 12h30-17h30. Meer info over de studiemiddag en een inschrijvingslink vind je op de webpagina van de Minaraad.

Hoor als eerste over nieuwe VARIO-adviezen en ander VARIO-nieuws

Abonneer je dan op de VARIO-nieuwsbrief. Je krijgt er wekelijks het jongste nieuws over wetenschap, innovatie en ondernemerschap, uit Vlaanderen, Europa en de wereld, bovenop.