Ga verder naar de inhoud

Science meets Policy 2023

17.11.2023

Op 14 november organiseerden het FWO, De Jonge Academie, de Vlaamse Overheid (DKBUZA en DEWI) en de KVAB ‘Science meets Policy 2023’. De themadag was bedoeld voor onderzoekers en beleidsmakers, en bood een dagprogramma rond de vele facetten van ‘science for policy’. Ook VARIO deelde zijn inzichten in het deelevent over beleidsonderzoek en -evaluatie, met een presentatie over ‘Toekomstverkenningen voor het Vlaams Innovatiebeleid’. Tijdens de presentaties en het panelgesprek achteraf, werd het belang van foresight trajecten binnen de overheid behandeld. Het programma van het deelevent ging van start met een keynote talk door Jacqueline Whyte (JRC, Foresight Competence Centre) over Megatrends. Vervolgens kwamen vier foresight trajecten aan bod, van DKBUZA, Departement WSE, Departement Omgeving en VARIO, en een studie van VITO.

Gerelateerde adviezen

Sce­na­ri­o­den­ken: Toe­komst­beel­den voor 2033

14 december 2023
Hoe ziet de toekomst eruit? Dat kunnen we niet zeker weten, maar we kunnen er wel over nadenken. Dat heeft VARIO gedaan in een oefening…

Hoor als eerste over nieuwe VARIO-adviezen en ander VARIO-nieuws

Abonneer je dan op de VARIO-nieuwsbrief. Je krijgt er wekelijks het jongste nieuws over wetenschap, innovatie en ondernemerschap, uit Vlaanderen, Europa en de wereld, bovenop.