Ga verder naar de inhoud

VARIO-bijdrage aan congres ‘De Maatschappelijke Impact van Wetenschap en Technologie in Nederland en Vlaanderen’

01.10.2021

Op dinsdag 28 september vond het online congres ‘De Maatschappelijke Impact van Wetenschap en Technologie in Nederland en Vlaanderen’ plaats. VARIO-directeur Danielle Raspoet was voorzitter van de sessie ‘Meten van impact van universiteiten, hogescholen en andere kennisinstellingen’ met als sprekers Tim Engels (UAntwerpen) en Frank Zwetsloot (ScienceWorks). Danielle Raspoet lichtte het VARIO-conceptueel kader voor het opstellen van KPI’s in functie van beleidsdoelen (VARIO-advies 7) meer in detail toe, samen met de adviezen voor het beter monitoren en meten van impact voor wetenschap en innovatie. Op basis van de presentaties en discussies werd er, samen met de sprekers, de volgende aanbeveling geformuleerd: “Pleidooi voor een interactieve en iteratieve systemische benadering waarbij instellingen worden gestimuleerd om in te zetten op impact, waarbij het meten en internationaal vergelijken gefaciliteerd wordt door transparantie van data”.

Congrespagina

Gerelateerde adviezen

Advies 7: Con­cep­tu­eel kader voor het opstellen van KPI’s in functie van be­leids­doel­stel­lin­gen

20 mei 2019
VARIO ontving op 1 maart 2019 een vraag om advies van Vlaams minister Philippe Muyters om “ten bate van de volgende Vlaamse Regering een…

Hoor als eerste over nieuwe VARIO-adviezen en ander VARIO-nieuws

Abonneer je dan op de VARIO-nieuwsbrief. Je krijgt er wekelijks het jongste nieuws over wetenschap, innovatie en ondernemerschap, uit Vlaanderen, Europa en de wereld, bovenop.