Ga verder naar de inhoud

VARIO-delegatie licht zijn advies over de beleidsmix toe aan het Vlaams parlement

29.09.2022

Op 23 juni 2022 was VARIO in de Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie van het Vlaams Parlement voor een gedachtewisseling over zijn advies 27 ‘Visie op een goede beleidsmix tussen vrije en thematische steun voor O&O in Vlaanderen’. VARIO gaf o.m. uitleg bij de achtergrondanalyse, waarin voor het eerst in Vlaanderen de verhouding tussen thematische en vrije middelen cijfermatig is onderzocht. Minister Jo Brouns deelt het aanvoelen van VARIO dat de verhouding op dit moment goed zit, maar dat de evolutie in de toekomst in het oog moet worden gehouden. VARIO zette ook een aantal concrete aanbevelingen uit het advies in de verf, waaronder bijvoorbeeld het in kaart brengen hoe bottom-up steun uit zichzelf bijdraagt aan maatschappelijke doelstellingen. Het verslag van de gedachtewisseling is nu beschikbaar.

Verslag Vlaams Parlement

Video-opname Vlaams Parlement

Presentatie van VARIO

Gerelateerde adviezen

Advies 27: Visie op een goede be­leids­mix tussen vrije en the­ma­ti­sche steun voor O&O in Vlaan­de­ren

31 mei 2022
Met dit advies beantwoordt VARIO de vraag van viceminister-president Crevits naar “een juiste beleidsmix in Vlaanderen tussen de eerder…

Hoor als eerste over nieuwe VARIO-adviezen en ander VARIO-nieuws

Abonneer je dan op de VARIO-nieuwsbrief. Je krijgt er wekelijks het jongste nieuws over wetenschap, innovatie en ondernemerschap, uit Vlaanderen, Europa en de wereld, bovenop.