Ga verder naar de inhoud

VARIO en STEM-platform ijveren bij Vlaamse ministers voor meer STEM-talent

12.01.2024

Op woensdag 10 januari werden Françoise Chombar, voorzitter van het STEM-platform, Lieven Danneels en Danielle Raspoet, VARIO-voorzitter respectievelijk -directeur, samen met Pieter Moerman, co-directeur van het Nederlandse Platform Talent voor Technologie, ontvangen door Vlaams minister-president Jan Jambon, minister van Economie, Innovatie en Werk Jo Brouns en minister van Onderwijs Ben Weyts. VARIO en het STEM-platform ijveren samen voor meer STEM-talent. Ze brachten hun beider memoranda voor de volgende Vlaamse Regering onder de aandacht. Voor VARIO staat daarin het bevorderen van innovatietalent centraal als één van de vier ambities. Ondanks de vele goede investeringen en maatregelen moeten we vaststellen dat de resultaten van de STEM-uitstroom hooguit stabiel blijven. Daarom is een hertekening van het STEM-beleid nodig, vinden beide organisaties. Samen met de betrokken kabinetten zullen ze onderzoeken waar de hiaten liggen die de gewilde hefboomeffecten verhinderen. Daarnaast vroegen ze om steun om STEM-talent ook op de Europese agenda te plaatsen. Op 29 februari organiseert de EU STEM Coalition immers de conferentie ‘STEM for the Future of Europe’, een uitgelezen moment voor het Belgische voorzitterschap van de Raad van de EU.

Gerelateerde adviezen

VARIO me­mo­ran­dum 2024-2029: Meer impact door ex­cel­len­tie in innovatie en on­der­ne­mer­schap

14 december 2023

VARIO werkte opnieuw aan een Memorandum voor de toekomstige beleidsmakers in het Vlaamse Parlement en de Vlaamse Regering in kader van de Vlaamse verkiezingen in 2024. VARIO stelt vier ambities voor om de positie van Vlaanderen als één van de meest innovatieve regio’s ter wereld te behouden en via ondernemerschap ook te verzilveren.

Hoor als eerste over nieuwe VARIO-adviezen en ander VARIO-nieuws

Abonneer je dan op de VARIO-nieuwsbrief. Je krijgt er wekelijks het jongste nieuws over wetenschap, innovatie en ondernemerschap, uit Vlaanderen, Europa en de wereld, bovenop.