Ga verder naar de inhoud

VARIO vraagt aandacht voor internationaal toptalent nu spanning op arbeidsmarkt opnieuw oploopt

13.07.2021

Het coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving en economie. Nu het ondernemersvertrouwen zich opnieuw herstelt, loopt ook de spanning op de reeds krappe Vlaamse arbeidsmarkt opnieuw op. Om de aandacht te vestigen op het belang van het aantrekken van buitenlands toptalent en de 20 actiepunten in zijn eerdere Advies 1 ‘Internationaal toptalent aantrekken en verankeren’, bezorgde VARIO een brief aan Federaal Staatssecretaris Sammy Mahdi.

VARIO vraagt in zijn brief ook aandacht voor de grote tekorten aan STEM-profielen. O.a. Frankrijk en Portugal lanceerden speciale tech-visa, waarmee buitenlandse investeerders, werknemers en ondernemers gemakkelijker naar die landen kunnen komen. In de ‘war on talent’ is het zeer belangrijk dat we internationaal toptalent blijven warm maken voor onze technologie bedrijven. De relatieve nabijheid van grote Europese tech-hubs zoals Berlijn, Amsterdam, Londen en Dublin maakt deze uitdaging immers des te groter.

Gerelateerde adviezen

Advies 1: In­ter­na­ti­o­naal toptalent aan­trek­ken en ver­an­ke­ren

1 november 2017
VARIO adviseert Vlaamse Regering in 20 actiepunten over Vlaanderen als attractiepool voor internationaal toptalent

Hoor als eerste over nieuwe VARIO-adviezen en ander VARIO-nieuws

Abonneer je dan op de VARIO-nieuwsbrief. Je krijgt er wekelijks het jongste nieuws over wetenschap, innovatie en ondernemerschap, uit Vlaanderen, Europa en de wereld, bovenop.