Ga verder naar de inhoud

Voorstel van resolutie over het versterken van de defensiegerelateerde industrie in Vlaanderen – voorstel evaluatie richtlijn-Muyters door VARIO

11.04.2024

In het Vlaamse parlement is een voorstel van resolutie ingediend waarbij wordt voorgesteld VARIO te vragen om een evaluatie naar de steun aan O&O-projecten die raken aan dual use- en militair gebruik. De resolutie roept de Vlaamse regering op "de zogenaamde richtlijn-Muyters met betrekking tot steun aan O&O-projecten met mogelijke militaire affiniteit en de bestaande juridische kaders voor ondersteuning van O&O voor dual use gebruik en militair gebruik te evalueren, bijvoorbeeld door middel van een nieuwe VARIO-studie, en zo nodig bij te sturen". In brede zin heeft het voorstel tot doel de defensiegerelateerde industrie in Vlaanderen te versterken. De resolutie is inmiddels aangenomen door de commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking en Toerisme.

In 2018 bezorgde VARIO aan de toenmalige minister voor Innovatie een advies ‘Overheidssteun voor dual use en militaire O&O&I’, na een vraag om advies over de wenselijkheid van een actualisering van de toenmalige richtlijn Van den Brande.

Gerelateerde adviezen

Advies 3: Over­heids­steun voor dual use en militaire O&O&I

18 april 2018
Op 6 februari 2018 ontving VARIO een vraag om advies van Vlaams minister Philippe Muyters over de wenselijkheid van een actualisering van…

Hoor als eerste over nieuwe VARIO-adviezen en ander VARIO-nieuws

Abonneer je dan op de VARIO-nieuwsbrief. Je krijgt er wekelijks het jongste nieuws over wetenschap, innovatie en ondernemerschap, uit Vlaanderen, Europa en de wereld, bovenop.