Ga verder naar de inhoud

VARIO-colloquium 2020. Vlaanderen naar de top van kennis- en innovatieregio’s in 2030

26.11.2020

Meer dan 250 stakeholders uit politiek, wetenschap, beleid en bedrijfsleven volgden op 26 november live het VARIO e-colloquium over hoe we Vlaanderen naar de top van innovatieregio’s kunnen stuwen.

VARIO-voorzitter Lieven Danneels: “De coronacrisis heeft het belang van ons advies nog bevestigd. We moeten deze crisis aangrijpen om onze economie en samenleving veerkrachtiger te maken. Is het trouwens toeval dat de landen en regio’s die vandaag tot de innovatietop behoren, ook in deze crisis beter scoren?” Viceminister-president Hilde Crevits benadrukte het belang van het VARIO-advies als gids om onze toekomst innovatief te hertekenen: “We moeten ons uit de crisis innoveren. Het belang van innovatie is, nu alles op zijn grondvesten davert, nog veel groter geworden. Het staat als een paal boven water dat we nog meer moeten investeren in innovatie, publiek maar ook in de bedrijven.”

Programma

  • Toelichting VARIO-advies door Lieven Danneels (voorzitter) en Danielle Raspoet (directeur). Getuigenissen van Ludovit Garzik (Austrian Council for Research and Technology Development), Edith Wolf (National STEM Forum, Duitsland), Marion Debruyne (Vlerick Business School) en Claire Tillekaerts (Flanders Investment & Trade) .
  • Reactie viceminister-president Hilde Crevits.
  • Inspiratie uit Brainport Eindhoven, met prof. Erik Stam (Utrecht University School of Economics).
  • Panelgesprek met Robrecht Bothuyne (Vlaams Parlement, Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie), Françoise Chombar (STEM-platform, Melexis) en Johan Merlevede (Leuven Mindgate).

Moderator: Xavier Taveirne

Gerelateerde adviezen

Advies 10: In­no­va­tie­ve ben­ch­mar­klan­den en -regio's voor Vlaan­de­ren

31 maart 2020
VARIO selecteert 5 innovatieve benchmarklanden en 17 benchmarkregio's als inspiratie voor Vlaanderen

Advies 13: Een kwa­li­teits­vol­le set in­di­ca­to­ren voor we­ten­schap en innovatie

20 juli 2020
Op vraag van minister-president Jan Jambon en minister van economie en innovatie Hilde Crevits stelde VARIO een set van strategische…

Advies 14: Naar de top van kennis- en in­no­va­tie­re­gi­o's in 2030

21 juli 2020
Advies 14 is onderdeel van een drieluikadvies en formuleert een strategie om tegen 2030 aan te sluiten bij de top van innovatieregio’s

Hoor als eerste over nieuwe VARIO-adviezen en ander VARIO-nieuws

Abonneer je dan op de VARIO-nieuwsbrief. Je krijgt er wekelijks het jongste nieuws over wetenschap, innovatie en ondernemerschap, uit Vlaanderen, Europa en de wereld, bovenop.